Mymana
Mixed skim milk with colostrum & honey


Mymana bukan sekadar makanan tambahan nutrisi! Ia adalah makanan nutrisi yang lengkap, bertenaga dan melindungi tubuh badan. Ia merupakan satu produk imunisasi berasaskan kolostrum yang unik untuk mengekalkan tenaga, memperbaiki kesihatan usus dan melindungi imuniti keseluruhan.

Bahan Istimewa dalam Mymana:
• Kolostrum Col-ME™.
Serbuk Madu New Zealand .


Kenapa Mymana™ merupakan SUPERFOOD?

Mymana adalah campuran proprietari unik kolostrum Col-ME™ dan serbuk madu New Zealand. Col-ME™ dalam Mymana adalah sumber pertumbuhan yang kaya (epitelium dan mengubah faktor pertumbuhan) dan faktor kekebalan (Immunoglobulins, polypeptides kaya Proline, Lactoferrin, Lactoperoxidase, Cytokines, Lysozymes. Faktor-faktor ini meningkatkan sistem imun semula jadi serta merangsang kulit yang biasa untuk tumbuh, pembaikan tisu selular, dan mempunyai ciri anti-penuaan.

Col-ME™

Col-ME™, proprietari Bioxyne International, adalah ekstrak kolostrum yang sangat bioaktif dan bioavailable. Kajian klinikal di Amerika Syarikat telah menunjukkan bahawa campuran sebatian pekat di Col-ME™, seperti peptida kaya proline, Insulin-like Growth Factor-1 (IGF-1), Transforming Growth Factor (TGF), Sialic Acid dan Nucleotides memodulasi dan menguatkan sistem imun semula jadi, meningkatkan fungsi mental, menggalakkan pembaikan sel dan tisu dan regenerasi, serta anti-penuaan. Tahap lactoferrin dan lactoperoxidase yang lebih tinggi, berbanding kolostrum yang standard, telah meningkatkan sifat anti-bakteria, anti-virus, dan anti-keradangan.

KOLOSTRUM

Kolostrum adalah susu pertama yang dihasilkan oleh semua mamalia selepas melahirkan anak. Terdapat tiga komponen utama Kolostrum:

Faktor Imun – Bantu melawan jangkitan bakteria, virus, kulat dan jangkitan yis.

Faktor Pertumbuhan – Merangsang pertumbuhan, membantu menjana semula dan mempercepat penyembuhan otot, kulit,tulang, rawan dan tisu saraf yang cedera.

Faktor Nutrisi – Protein penting, vitamin, mineral, karbohidrat, lemak untuk metabolisme biasa, pertumbuhan dan perkembangan.

SERBUK MADU NEW ZEALAND

Madu yang berkualiti tinggi dalam Mymana kaya dengan antioksidan yang melindungi manusia daripada penyakit dengan membuang radikal bebas yang dapat merosakkan sel-sel yang sihat dan mempengaruhi fungsi-fungsi sel. Madu yang memberi rasa manis serta memberikan perisa yang sesuai untuk Mymana.

Manfaat Mymana:

•Menguatkan sistem imun semula jadi.
•Mengatasi sintesis protein dan menghalang pemecahan protein.
•Meningkatkan jisim badan tanpa lemak dan meningkatkan prestasi fizikal.
•Meningkatkan ketahanan terhadap jangkitan.
•Mengurangkan dan meregangkan tisu otot.
•Memperbaiki kesihatan gastrointestinal.
•Meningkatkan fungsi mental, ingatan dan ketajaman mental.

Kandungan

Dekstrosa, Susu Tepung Skim, Serat Larut Jagung, Isomaltulosa, Serbuk Kolostrum, Serbuk Madu, Gam Guar, Dikalsium Fosfat, Gam Xantan, Ekstrak Kolostrum, Perisa Semulajadi, Magnesium Oksida, Kalsium Karbonat, Natrium Askorbat, Zink Glukonat, Ferik Pirofosfat, Vitamin E Asetat, Niasinamida, Vitamin A Asetat, Kalsium Pantotenat, Piridoksina Hidroklorida, Tiamina Hidroklorida, Riboflavin, Asid Folik. Mengandungi bahan perisa yang dibenarkan dan pemekat sebagai kondisioner makanan yang dibenarkan. Mengandungi susu, bahan madu dan kesan soya.
CARA PENGGUNAAN

•Tambah 2 sudu ke 125ml air dan goncang hingga larut. Minum satu hidangan setiap pagi.

•Boleh diambil sebagai hidangan tambahan pada waktu tengahari jika perlu.
Informasi Nutrisi
Per 15 (G)
hidangan
Per 100 (G)
Tenaga (kJ) 224 1490
Protein (g) 2 13.5
Jumlah Lemak (g) 0 0.2
Karbohidrat (g) 11 73
Jumlah Gula (g) 7.7 51
Serabut Diet (g) 1.5 10
VITAMIN
Vitamin A (µg) 128 850
Vitamin B1 (mg) 0.2 1.4
Vitamin B2 (mg) 0.3 1.7
Vitamin B3 (mg) 3.0 20
Vitamin B6 (mg) 0.2 1.3
Vitamin C (mg) 23 150
Vitamin E (mg) 1.8 12
Asid Folik (µg) 64 425
MINERAL
Natrium (mg) 24 160
Kasium (mg) 120 800
Magnesium (mg) 30 200
Zat Besi (mg) 1.8 12
Zinc (mg) 1.7 11