MUSTANG


Mustang adalah revolusi minuman nutrisi berserat tinggi serta kawalan selera makan yang dihasilkan untuk menyokong pengurusan berat badan dan sistem otot rangka untuk lelaki. Ia menggabungkan faktor kekenyangan yang mengurangkan rasa lapar dengan serat prebiotik yang terbukti untuk menyokong persekitaran usus yang sihat, menggalakkan sistem penghadaman yang baik, meningkatkan keseluruhan kesihatan tulang dan sendi, meningkatkan tahap tenaga tubuh dan dapat meningkatkan ketahanan terhadap tekanan dan kebimbangan.

Tiga hidangan sehari akan menyediakan:
48% keperluan protein.
40% daripada keperluan serat anda.
17 vitamin dan mineral penting untuk keperluan harian anda.

Mustang merupakan minuman nutrisi yang mempunyai pelbagai fungsi, minuman berkhasiat berserat tinggi yang menyokong pengurusan berat badan yang lebih baik, sistem penghadaman yang bagus, usus yang sihat dan tulang serta sendi yang kuat.


MUSTANG ADALAH UNIK

Mustang adalah minuman nutrisi yang direka untuk menguatkan mental dan fizikal, pemulihan dan perlindungan proses fisiologi badan yang normal dan menyokong pengurusan berat badan untuk lelaki. Manfaat kesihatan ini diperoleh daripada lima bahan berkhasiat dalam Mustang memberikan tambahan kelebihan untuk lelaki.NEW ZEALAND DEER VELVET

Deer velvet berasal dari penternakan rusa yang bermutu tinggi di New Zealand. Velvet adalah tanduk rusa jantan semasa fasa pertumbuhan mereka dan telah dihargai untuk sifat-sifat kesihatannya untuk lebih dari 2,000 tahun. Deer velvet adalah struktur yang unik. Ia adalah satu-satunya tisu mamalia yang tumbuh semula setiap setahun. Kajian dahulu dan terkini mendapati bahawa deer velvet mempunyai fungsi pemulihan, pengukuhan dan perlindungan untuk tubuh manusia. Di samping itu, deer velvet meningkatkan pertumbuhan, penyembuhan luka, fungsi imun, anti-penuaan dan bertindak sebagai adaptogen yang meningkatkan daya ketahanan badan terhadap tekanan, kebimbangan dan keletihan.


OLIGOFRUCTOSE ENRICHED INULIN

Inulin adalah serat larut yang kompleks dari akar tumbuhan chicory. Dalam Mustang, inulin diperkaya dengan oligofruktosa, serat yang larut yang melipatgandakan bakteria berfaedah dalam usus. Kedua-dua inulin berasaskan tumbuhan dan serat oligofruktosa bersama-sama menyuburkan bakteria sihat Bifido dan Lactobacilli yang hidup di sepanjang usus. Bakteria baik ini menyokong kekerapan perkumuhan, dapat mengurangkan gejala sindrom usus bocor dan meningkatkan penyerapan kalsium dalam diet untuk tulang yang lebih kuat serta mencegah osteoporosis. Kajian makmal telah melaporkan bahawa serat prebiotik ini menggalakkan kesihatan penghadaman serta pengurusan berat badan yang lebih baik melalui kawalan selera makan.


AQUAMIN™

Aquamin™ adalah kompleks multi-mineral yang berasal dari alga laut merah Lithothamnion calcareum. Alga yang unik ini menyerap kalsium dan magnesium ke dalam dinding sel untuk menghasilkan struktur sel berupa sarang lebah yang kaku. Aquamin™, dengan kepekatan mineral tinggi yang diserap dari laut, memberikan banyak manfaat nutrisi. Ini termasuk: membina tulang yang lebih kuat dengan ketumpatan tulang yang lebih tinggi, melindungi terhadap keadaan tulang degeneratif, termasuk osteoporosis, mengurangkan keradangan pada pesakit arthritis dan meningkatkan keseluruhan kesihatan sendi untuk pergerakan.

EKSTRAK TEH HIJAU

Ekstrak teh hijau, dengan komponen utamanya polifenol teh, mempunyai pelbagai kesan terapeutik pada kesihatan. Ia anti-radang dan antioksidan juga boleh menyumbang kepada kesan antimikrob. Ekstrak teh hijau seragam yang digunakan dalam Mustang mengandungi pelbagai sebatian bioflavonoid dan polifenol, di mana kandungan epigallocatechin-3-gallate (EGCG) yang paling banyak. EGCG merupakan antioksidan yang kuat untuk menghalang kerosakan sel serta menunjukkan potensi untuk mengurangkan keradangan yang teruk dan risiko osteoporosis.


VITAMINS & MINERALS

Kandungan 17 vitamin dan mineral dalam Mustang membekalkan nutrien penting yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat diproses secara mencukupi. Vitamin dan mineral ini, bertindak bersama-sama, menyumbang kepada sistem otot rangka yang sihat, sistem saraf, dan sistem kardiovaskular. Vitamin-vitamin ini memainkan peranan penting dalam mengeluarkan tenaga, fungsi sel dan metabolisme lemak. Mineral dalam Mustang menggalakkan pertumbuhan normal, fungsi imun, membantu tindak balas enzim yang pelbagai di dalam badan, termasuk sintesis protein, fungsi otot dan saraf.


FAEDAH LAIN UNTUK MUSTANG

Rendah lemak - Terutamanya rendah lemak tepu untuk kesihatan jantung.

GI rendah - Indeks Glisemik adalah ukuran bagaimana pengambilan makanan yang kerap menyebabkan peningkatan paras gula dalam darah. Mustang, dengan GI yang rendah, dicerna dan diserap pada kadar yang lebih perlahan. Ini seterusnya memperlahankan kenaikan paras gula dalam darah. Kandungan gula dalam darah yang tinggi menyebabkan insulin dikeluarkan dari pankreas dan ia akan meningkatkan tahap insulin yang menyebabkan isu metabolik yang negatif.

Menyokong hormon lelaki - Vitamin juga menyumbang kepada sintesis normal dan metabolisme hormon steroid, mengawal neurotransmitter dan mengekalkan aras testosteron normal dalam darah.

Menyokong kelenjar tiroid yang sihat - Tanda-tanda rambut gugur, kulit kering, keupayaan intelektual yang merosot dan keletihan adalah disebabkan oleh fungsi tiroid yang tidak normal. Iodine adalah nutrien utama untuk tiroid yang sihat beserta selenium, zink dan vitamin E.


KANDUNGAN

Protein Isolate (Soya, Nasi, Kacang), Oligofructose Enriched Inulin, Lithothamnion Calcified Seaweed, Perisa (Perisa Vanila), Magnesium Citrate, Guar Gum, Potassium Chloride, Choline Bitartrate, Stevia, Ekstrak Teh Hijau, Zinc Gluconate, Deer Velvet, Vitamin (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D3, E, Asid Folik, Biotin). Mengandungi pemekat sebagai perapi makanan yang dibenarkan dan bahan perisa yang dibenarkan.CARA PENGGUNAAN

• Tambah 20 gram (2 sudu) ke dalam 250ml air sejuk atau suam dan kacau dalam shaker.
• Minum 1-3 hidangan setiap hari.
• Minum banyak air di antara makanan.


INFORMASI NUTRISI

PURATA KUANTITI Setiap 100 (G) Setiap 20 (G)
Tenaga (kJ) 691kJ 138kJ
Protein 51g 10.2g
Protein Soya 42g 8.4g
Jumlah Lemak 1.6g 0.3g
Jumlah Karbohidrat 8.8g 1.8g
Jumlah Gula 2.6g 0.5g
Diet Serat 20g 4.1g
Inulin 17.5g 3.5g
Vitamin A 972µg 194µg
Vitamin B1 2.0mg 0.4mg
Vitamin B2 2.6mg 0.5mg
Vitamin B3 17mg 3.4mg
Vitamin B5 2.8mg 0.6mg
Vitamin B6 2.8mg 0.56mg
Vitamin B12 3.4µg 0.7µg
Vitamin C 73mg 15mg
Vitamin D 16µg 3.2µg
Vitamin E 16mg 3.2mg
Asid Folik 317µg 63µg
Natrium 393mg 79mg
Kasium 1440mg 288mg
Iodin 196µg 39µg
Zat Besi 11mg 2.1mg
Magnesium 290mg 58mg
Zink 20mg 3.9mg